Piirretty hehkulamppu

Multipaskingista muutosmyönteisyyteen: Miltä näyttää sinun tämänhetkinen normaalisi?

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vuosi sitten emme olisi osanneet aavistaakaan mihin kaikki tulisi johtamaan. Maailmassa lähti liikkeelle muutosten vyyhti, jolle ei ole näkynyt loppua – eikä näy edelleenkään. Monessa sellaisessakin organisaatiossa siirryttiin etätöihin, joissa se ei aikaisemmin (muka) ollut ollut mahdollista. Monet iloitsivat siitä, että ehtii enemmän, kun ei ole siirtymisiä paikasta toiseen. Tällä hetkellä kuulen asiakkailta siitä, kuinka uuvuttavaa on, kun ei ole hetkenkään taukoa – edes niitä siirtymisiä. 

On ikävä ihmisten luo, takaisin aitoon yhteisöllisyyteen josta saa voimaa. Siihen tuttuun ja turvalliseen. Jatkuva multitasking Teamsin äärellä kaikkien härpäkkeiden kanssa johtaa multipaskingiin.

Kuinka muutosmyönteinen sinä olet? Onko asenteesi muuttumaton (eng. fixed mindset) riippumatta siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu, vai onko se joustava (eng. growth mindset) – mennään muutoksen mukana ja sopeudutaan ehkä jo ennakolta tulevaan? 

Samalla tavalla kuin emme aina ole pelkästään introvertteja tai extrovertteja, vaan ambivertteja, eli toimimme tilanteen mukaan, olemme monet varmasti muutosmyönteisiä joissakin asioissa, kun taas toisissa haluaisimme säilyttää tilanteen muuttumattomana. Osaksi siihen vaikuttaa niin vallitseva tilanne kuin se, kuinka tärkeäksi sen koemme, ja tietenkin kuinka turvassa koemme olevamme. 

Mikä voisi auttaa sinua tässä tilanteessa olemaan riittävän muutosmyönteinen? Mitkä asiat tuovat sinulle turvaa: auttavat ankkuroitumaan itseesi ja omaan voimaasi, vahvistamaan pystyvyyden tunnetta niin, että jaksat vastaanottaa muutoksen? 

Usein näemme muutoksen jonain enempänä: etsimme lisää jotain, mitä se sitten onkaan – palkkaa, uuden työn, lomamatkoja, materiaa. Mutta mitä jos se olisikin omasta tahdosta vähemmän? Jos luopuisinkin kaikesta ylimääräisestä ja keskittyisin siihen, mitä minulla jo on? Jos vähemmän olisikin enemmän?

Mikä on muuttunut sinun elämässäsi ja mitä olet oivaltanut? Miten arvojesi on käynyt? Ovatko samat asiat elämässäsi arvokkaita kuin ennen pandemiaa? Kaipaatko takaisin vanhaan?

Onko kulunut vuosi ollut katastrofi vai muutos parempaan? Oletko kenties vihdoinkin saanut toteuttaa unelmiasi? Rahat eivät ole menneet matkusteluun ja illanviettoihin ravintolassa, vaan on ollut aikaa remontoida, laittaa puutarhaa, ostaa kitara ja opetella soittamaan… 

Lehdissä onkin ollut paljon juttua siitä, kuinka urheiluvälineet, kaikki pihaan ja puutarhaan liittyvä, mökit ja mökkitontit ovat menneet kuumille kiville. Retkeillään luonnossa, leivotaan leipää juureen ja neulotaan pipoja niin, että lanka loppuu Islannista asti

Uudenlaiset asiat ovat saaneet jalansijaa arjessamme, mutta se, ovatko ne tulleet jäädäkseen – se jää nähtäväksi sitten, kun sen aika on.  

Millainen on sinun tämänhetkinen normaalisi? Mitä uutta siihen kuuluu, mitä vanhaa on tippunut pois? Ja toisaalta: minkä vanhan soisit palaavan?

Aurinkoa talven keskelle,
Liisa

Liisa Lehtosalo-Iskanius
perustaja, Suomen Coaching Instituutti SCI
[email protected]
+358 43 8200 251

Liisa Lehtosalo-Iskanius

Liisa Lehtosalo-Iskanius on Suomen Coaching Instituutin (SCI) perustaja. Hän on kansainvälisesti sertifioitu coach (PCC) ja coaching-taitojen kouluttaja, ratkaisukeskeinen työnohjaaja (STOry), työyhteisösovittelija sekä Mindfulness CFM® -ohjaaja. Hän on vuosien ajan ollut mukana mahdollistamassa työyhteisöjen kehittymistä.

“Tule sellaisena kuin olet, lähde sellaisena, kuin haluat olla.”

Lisää kirjoituksia ja kursseja

Ulla Jones -Global Leadership Profile & Certified Progress Coach

Teetin tiimilleni Global Leadership Profilen keväällä 2020, koska ajattelen, että esihenkilönä toimiminen on asiakaspalveluammatti.

Ainoa tapa oppia ja kehittyä coachina on alkaa coachaamaan. Ironista on, että lopulta opin, etteivät rutiinit auta, vaan coachingissa kaikki perustuu tietoiseen läsnäoloon ja kykyyn kuulla coachattavaa ja omaa intuitiotaan.

Jaa sivu

Kurssit

Tässä näet kaikki omat ja mahdolliset yhteistökumppaneidemme kurssit.

Omille kursselleimme voit ilmoittautua suoraan tällä lomakkeella.

Kumppanikurssien ilmoittautumiskäytännöt vaihtelevat. Lisätietoa kursseista ja ilmoittautumisesta saat klikkaamalla sinua kiinnostavaa kurssia listalta.

Avoimet kurssit

Liity postituslistallemme

Saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista kursseista, kirjoituksista ja tapahtumista.

Voit perua tilauksesi koska tahansa.

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje