ASIAKASTARINA

Anna: ”Kurssin antia on vaikea kuvailla, se todella pysäytti”

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Osallistuin Liisan ja Sarin Helsingissä järjestämään syventävään enneagrammikurssiin lokakuussa 2020. Enneagrammin perusteet olivat minulle jo ennestään tutut, mutta muuten minulla ei ollut minkäänlaista tietoa tulevasta viikonlopusta, jona oli tarkoitus käsitellä enneagrammin 27 vaistomuunnelmaa. 

Saavuin paikalle perjantaina ajatellen, että tulen inspiroitumaan ja innostumaan viikonlopuksi, jonka jälkeen sitten viiletän eteenpäin – vauhtia nimittäin riitti kiireisen viikon jälkeen. Se kuitenkin pysähtyi siihen.

Kurssin antia on vaikea kuvailla, sillä se todella pysäytti, sai minut hidastamaan tahtia ja hiljentymään itseni äärelle. Kuka olen ja miten toimin tässä maailmassa? Mitä uskomuksia minulla on itsestäni? Millainen olen – yksin, kaksin ja yhdessä? Mitä voin oppia itseltäni ja muilta?

Kolmen päivän ajan Liisa ja Sari pitivät meille tilaa, jossa oli turvallista tutkailla itseään hyödyntäen koko ihmisyyden kirjoa. Ryhmästämme löytyi kunkin enneagrammityypin edustajia, joten itsensä peilaamisen mahdollistava erilaisuuden kirjo oli suuri.

Viikonlopusta jäi päällimmäisenä mieleen itseni täysin yllättämään päässyt pysähtyminen itseni äärelle – ei niinkään suorittamismielessä, ”nyt kehitetään itseämme”, vaan rauhassa tutustuen omiin ajatus-, toiminta- ja tunnemalleihin muiden tarinoiden kautta.

Ymmärrykseni itsestäni ja ylipäätään ihmisyydestä laajeni etenkin vaistomuunnelmien kautta – miten erilaisia, mutta silti niin samanlaisia me kaikki olemmekaan! Matkaan tarttui monia oppeja ja oivalluksia niin itsestä kuin muistakin.

Mitä jos ei tarvitsisikaan määritellä itseään tietyn tyyppiseksi, vaan pyrkisi ymmärtämään itseään paremmin lempeydellä ja armolla? Jos me kaikki olemmekin kaikkea ja ei mitään, erilaisia, mutta silti niin samanlaisia?

Suosittelen lämpimästi tätä kurssia kaikille, jotka haluavat syventää ymmärrystään itsestä ja muista. Olen aivan varma, että tästä tulee olemaan minulle hyötyä niin lähisuhteissani kuin myös työkontekstissa, tiimi- ja esimiestyöskentelyssä sekä suhteissa asiakkaisiin ja sidosryhmiin. 

Lämmin kiitos Liisalle ja Sarille oivalluttavasta viikonlopusta!

Anna Wallin
yrittäjä, ihminen ja itsensä tutkistelija
 

Lisää kirjoituksia ja kursseja

Ulla Jones -Global Leadership Profile & Certified Progress Coach

Teetin tiimilleni Global Leadership Profilen keväällä 2020, koska ajattelen, että esihenkilönä toimiminen on asiakaspalveluammatti.

Ainoa tapa oppia ja kehittyä coachina on alkaa coachaamaan. Ironista on, että lopulta opin, etteivät rutiinit auta, vaan coachingissa kaikki perustuu tietoiseen läsnäoloon ja kykyyn kuulla coachattavaa ja omaa intuitiotaan.

Liity postituslistallemme

Liity postituslistallemme! Saat ensimmäisenä kuulumiset ja uudet blogit. Postitamme noin kerran kuukaudessa.

Suomen Coaching Instituutti SCI | Keilaranta 1 | 02150 Espoo | +358 (0)10 231 6930 | [email protected] | © 2021

Jaa sivu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Jaa sivu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kurssit

Tässä näet kaikki omat ja mahdolliset yhteistökumppaneidemme kurssit.

Omille kursselleimme voit ilmoittautua suoraan tällä lomakkeella.

Kumppanikurssien ilmoittautumiskäytännöt vaihtelevat. Lisätietoa kursseista ja ilmoittautumisesta saat klikkaamalla sinua kiinnostavaa kurssia listalta.

Avoimet kurssit

Certified Progress Coach® -koulutus valmentavalle johtajalle, kevät 2022

Liity postituslistallemme

Saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista kursseista, kirjoituksista ja tapahtumista.

Voit perua tilauksesi koska tahansa.

kuvake matkapuhelimesta

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje