Enneagrammi ja itsetuntemus

Opi tuntemaan itsesi syvemmin ja ymmärtämään muita paremmin, niin töissä kuin kotonakin. Enneagrammin avulla parannat elämänlaatuasi ja löydät uusia ulottuvuuksia niin itseesi kuin kaikkiin työ- ja yksityiselämän kohtaamisiin.

Ihmissuhteet ovat tutkitusti merkittävin hyvinvointiimme vaikuttava tekijä. Mutta kuinka usein törmäät ihmisiin, joiden kanssa juttu ei tahdo luistaa alkuunkaan? Yhteisen sävelen löytäminen tuntuu haastavalta ellei täysin mahdottomalta, ja pitäisi saada yhteinen työprojekti menestyksekkäästi maaliin. Tai sitten kyseessä on läheinen, jonka kanssa on sukset pahasti ristissä. 

Koska työkavereiden, perheenjäsenten ja muiden läheisten ihmisten valitseminen ei ole omissa käsissämme, on ainoa mahdollisuus, niin kliseiseltä kun se kuulostaakin, keskittyä itseemme. 

Ainoa tapa muuttaa maailmaa on muuttaa omaa suhtautumistamme siihen. Se onnistuu lisäämällä ymmärrystämme ensin itsestämme, sitten muita kohtaan. 

Enneagrammi on tähän erinomainen työkalu.

Sana enneagrammi johtaa kreikan kielen sanoista ennea (‘yhdeksän’) ja gram (‘kuvio’). Kun puhutaan ihmisluonteesta, enneagrammi auttaa ymmärtämään ihmisen motiivia, reaktioita, toiveita, odotuksia ja pelkoja. Itsetutkiskelu enneagrammin avulla on avain parempaan itsetuntemukseen ja toisten ymmärrykseen. Enneagrammilla on pitkät perinteet, ja se nojautuu vahvasti moderniin psykologiaan.

Enneagrammin voidaan ajatella kuvastavan erilaisia selviytymisstrategioita tai käyttäytymistyylejä. Enneagrammi-filosofian mukaan jokainen ihminen edustaa yhtä yhdeksästä persoonallisuuden päätyyleistä, joista kukin omaa itselleen ominaiset piirteet omine vahvuuksineen ja kehityskohteineen. Yksilön persoonallisuutta kuvaavia piirteitä saattaa kuitenkin löytyä useista tyyleistä, sillä ihmisiä ei ole valettu samasta muotista. Kaikki päätyylimme ominaisuudet eivät myöskään välttämättä ole hallitsevia jokapäiväisessä elämässämme.

Me Suomen Coaching Instituutissa omaamme pitkän kokemuksen enneagrammin kouluttamisesta. Järjestämme useita enneagrammikursseja, jotka ovat saatavilla sekä työyhteisöille että yksilöille. 

Jos haluat parantaa ihmissuhteitasi ja elämänlaatuasi, tutustu kurssitarjontaamme alla ja lähde mukaan matkalle, jonka takaamme olevan silmiäavaava, ja jolta ei varmasti ole takaisin paluuta!