Ratkaisukeskeinen työnohjaus

Kaipaatko ratkaisukeskeistä työnohjausta tueksi esimerkiksi uuteen rooliin perehtymisessä tai auttamaan ja antamaan suuntaa jatkuvan kiireen, kiristyvien odotusten ja paineiden keskellä? Ehkä hyötyisit sparrauksesta matkalla kohti omia tavoitteitasi?

Työnohjaus on työhön, työyhteisöön ja omaan työhön liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden tarkastelua ja jäsentämistä koulutetun työnohjaajan avulla. Työnohjauksen tavoitteena on vapauttaa voimia, luovuutta ja ajattelua työhön ja sen rajojen tunnistamiseen.

Työntekijöidesi tukena matkalla kohti kasvua ja kehitystä

Me Suomen Coaching Instituutissa tarjoamme ratkaisukeskeistä työnohjausta kaikenkokoisille organisaatioille. 

Meiltä saa työnohjausta niin yksilöille kuin tiimeille.

Tiimiohjaus voi olla erityisen hyödyllistä jos tiimissä tai työyhteisössä on tapahtunut suuria muutoksia. Yksilöohjaus sen sijaan sopii tueksi yksilön omien tavoitteiden selkeyttämiseksi ja toteuttamiseksi. 

Toimimme työntekijän tukena ja ponnahduslautana

Työnohjauksessa autamme työntekijää tarkastelemaan omia työhön ja työtehtäviin liittyviä ajatus- ja toimintamalleja. Haastamme niitä, jotka eivät palvele häntä, ja pyrimme luomaan niiden tilalle uusia, myönteisiä toimintatapoja. Tuemme yksilöä haasteiden edessä ja pyrimme helpottamaan hänen työkuormitusta kiireisessä arjessa.

Työnohjaus ratkaisukeskeisesti, askel kerrallaan

Ratkaisukeskeinen työohjaus korostaa ajattelua, jossa ei ole tarkoitus ohittaa ongelmaa, vaan käyttää sitä lähtökohtana työnohjaukselle.

Tavoittaakseen määränpäänsä on ensin paikannettava itsensä kartalla; vasta sitten voi ottaa askeleita kohti asettamaansa päämäärää. 

Missä olen juuri nyt ja mihin olen menossa? 

Millaisin askelin pääsen sitä kohti?

Ratkaisukeskeisen työnohjauksen aikana määrittelemme yhdessä nykytilan, tavoitteet ja välietapit, ja toimimme työntekijän tukena matkan varrella ratkaisuja etsimässä.

Kuva Hannu Liisa Lehtosalo-Iskaniuksesta
STOry logo

Liisa Lehtosalo-Iskanius on Suomen työnohjaajat ry:n (STOry) jäsen. STOry yhdistää eri aloilla ja erilaisilla viitekehyksillä toimivia koulutettuja työnohjaajia ja vahvistaa työnohjauksen ammatillisia toimintatapoja.